Școala de vară Ciocănești

Şcoala de vară a comunităţii Ciocăneşti 2012 – educaţie pentru o viaţă de succes

În perioada 7-21 iulie 2012 Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership- ApEAL, Asociația de Dezvoltare Comunitară Ciocanesti-Dâmbovița – ADCCD-D, organizează în localitatea Ciocăneşti-Dâmboviţa a III-a ediție a Şcolii de Vară  comunitare Ciocăneşti, cea mai mare şi mai complexă şcoală rurală din România, alături de partenerii săi: Asociaţia MAIA, AIESEC Bucureşti, CROS- Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti, Business Days, Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret, Palatul Copiilor Bucureşti. Proiectul urmărește crearea unui model de şcoală de vară comunitară cu scopul de a consolida  baza de schimbare a comunităţii din punct de vedere cultural-educational.

Eradicarea sărăciei şi accesul la bunăstare  prin educaţie pentru succes! Aceasta este paradigma în care proiectul dorește să se desfăşoare şi în care sunt gândite atelierele.

Acest proiect lansează o platformă de resurse pentru a pune la dispoziţie şi altor comunităţi rurale experienţa în realizarea unei şcoli de vară comunitară sustenabilă.

Proiectul este dedicat copiilor din clasele I-X din cadrul a trei şcoli din localităţile  Ciocăneşti, Urziceanca şi Vizuresti, judeţul Dâmboviţa, însumând 145 de participanţi. Astfel, proiectul C.H.A.N.G.E., organizat de către AIESEC, va permite  accesul la multiculturalism prin intermediul a doi traineri internaţionali , dar şi cu ajutorul educaţiei non-formale, prin artă şi joc. Pe de altă parte această şcoală este şi un bun exemplu de colaborare în societatea civilă rurală, între un ONG „urban” şi Primăria locală sau Biblioteca Comunală şi Şcoală Multiculturală Vizuresti. Proiectul beneficiază de sprijinul primariei Ciocănești, primar Marin Paun, într-un parteneriat public-privat funcțional (instituții administrative și școlare și organizații non-profit).

Participanţii la şcoala de vară vor avea teme provocatoare,  dezbătute în cadrul a 13 ateliere, ce se referă la modelarea lor ca oameni, precum: dezvoltare personală, time management şi stres management, relaţionarea cu cei din jur prin tehnici de foto-jurnalism, experimentarea prin tehnologie şi utilitatea ei în viaţa lor de zi cu zi, comunicare şi leadership comunitar, toleranţă la alte culturi etc. Prin acest program educaţional, dorim să asociem procesul învăţării cu bucuria, pentru ca, în final, elevul să fie determinat să-şi construiască în mod independent drumul către succesul său.” (iniţiatorul şcolii, Şerban Moldoveanu, preşedinte ApEAL)

Asociația Maia derulează Atelierul de Pictură și Desen, cu sprijinul voluntarilor săi specializați:

Sorana Grigoraș, profesor de artă și design

Oana Mitruț, profesor atelier de scouting

Deschiderea va avea loc pe 7 iulie 2012, în sala căminului cultural Ciocăneşti.

Programul evenimentului va începe cu o prezentare a tuturor atelierelor şi a trainerilor implicaţi ce provin din diverse ONG-uri, instituţii şi organizaţii: Asociaţia MAIA, AIESEC Bucureşti, CROS- Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti, Business Days, Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret, Palatul Copiilor Bucureşti.

Detalii suplimentare:

Organizaţie: Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership- ApEAL

Site:http://apeal.wordpress.com;Blog:http://scdvcomunitara.wordpress.com/; Email:scdvcomunitara@gmail.com ;

Telefon: 0754268582,  Manager Sofia Ungureanu

(sursă foto:apeal.wordpress.com)