scrie-ne pe dana@asociatia-maia.ro

Cursuri de educație financiară

Asociația Maia organizează la cerere cursuri de educație financiară dedicat tinerilor.

Cursul se desfăşoară în formatul de două zile, pe parcursul cărora sunt abordate cinci module de curriculum pentru responsabilitate financiară şi se încheie cu o sesiune de evaluare şi înmânare a diplomelor. Metodele de educaţie non-formală de lucru vor avea la bază: jocul, prezentarea, dialogul, dezbaterea.

Despre

scrie-ne pe dana@asociatia-maia.ro

Obiectivul general al acestui proiect de curs este crearea unei atitudini de schimbare a comportamentelor financiare în cadrul organizaţiilor non-profit prin dezvoltarea şi implementarea de modele de responsabilitate financiară care să îi sprijine pe tineri în proiectele organizaţiei.

Cursul se axează pe familiarizarea cu noţiuni şi instrumente financiare de bază (buget, balanţă, cont curent, card de debit/credit, împrumut bancar etc.), planificarea din timp a cheltuielilor, realizarea un buget şi folosirea bugetul pentru a gestiona banii, cunoaşterea  opţiunilor financiare şi folosirea de servicii financiare pentru a-şi atinge scopul proiectului.

Cursul a fost inițiat în cadrul proiectului „Trainerii de responsabilitate financiară” derulat de Fundația Noi Orizonturi și susținut de BCR, derulat în perioada 15 februarie – 31 mai 2013.

„Trainerii de responsabilitate financiară” este un proiect de educaţie financiară dezvoltat de BCR şi Fundaţia Noi Orizonturi, în cadrul platformei program Şcoala de Bani. Fundația Noi Orizonturi dorește să creeze o reţea de 50 de oameni care pot şi vor să îi inspire pe ceilalţi şi care să coordoneze proiecte de educaţie financiară, menite să formeze comportamente de responsabilitate financiară în randul copiilor, tinerilor şi persoanelor defavorizate. Proiectul are la baza un curriculum de educaţie financiară dezvoltat de Fundaţia Noi Orizonturi cu sprijinul voluntarilor BCR, bazat pe metoda educaţiei prin experienţă.