În data de 2 aprilie 2013, la Râmnicu Vâlcea, 79 de meşteri populari şi iubitori ai meşteşugurilor din judeţele Vâlcea şi Olt au obţinut diplome de absolvire a cursurilor de competențe antreprenoriale. Evenimentul a încununat a doua etapă a proiectului Atelierul de meşteşuguri – program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Sud – Vest.

Majoritatea absolvenţilor sunt meşteri populari autentici, iar 18 dintre ei au deprins meşteşugul ţesutului la război anul trecut, în prima etapă a proiectului. Pe lângă diplomele certificate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, beneficiarii au primit subvenţii în valoare de 200 lei / cursant.

La nivelul întregului proiect s-au calificat în antreprenoriat 163 de persoane, între care 84 de doljeni.
Meşterii au dobândit cunoştinţe despre legislaţie şi contabilitate, vânzări şi publicitate, înregistrarea şi protecţia mărcii şi scrierea unui plan de afaceri. În perioada următoare, ei vor participa la un concurs de planuri de afaceri. Cele mai reuşite

35 de proiecte scrise de meşteri vor fi premiate cu finanţarea necesară demarării propriului atelier meşteşugăresc.

„Îi felicit pe absolvenţi pentru reuşita lor şi îi îndemn să participe şi la următoarea etapă a proiectului. În scurt timp vom deschide la Râmnicu Vâlcea şi Craiova două centre de consiliere care vor oferi meşteşugarilor informaţii despre finanţări nerambursabile, scrierea unui plan de afaceri şi evenimente de interes pentru artizani. Totodată, la centre se vor face înscrieri pentru  platformă online Târgul de la sat. Platforma va fi lansată în această primăvară şi va facilita promovarea pe internet a artei populare din regiunea de Sud – Vest.” a declarat managerul de proiect, Roberto Patrascoiu.

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale.

sursă știre stiriong.ro
copyright foto: World Vision Romania
zp8497586rq