Profesionalizare în economie socială

Asociația Maia urmărește profesionalizarea membrilor și angajaților săi în domeniul economiei sociale. Ca urmare, începând cu toamna anului 2011, reprezentanți ai Asociației au fost și sunt implicați în următoarele proiecte:

-Participare în cadrul Școlii de antreprenoriat în Economie socială organizată în cadrul proiectului strategic “PROMETEUS – Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene” (februarie-iulie 2012).

-Includere în proiectul strategic Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale (Asociația  CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare) (noiembrie 2011 – aprilie 2013).

-Includere în proiectul Primii pași în economia socială (Fundația „Alaturi de Voi”) (ianuarie – septembrie 2012).

-Includere în proiectul “Acces pentru toți, pe o piață a muncii incluzivă. Mai aproape de oameni, prin forme ale economiei sociale” (Compania HR Specialists in parteneriat cu Asociatia Serviciul APEL) – prima sesiune de formare ”Specificul adaptarii rezonabile a locului de muncă; pentru persoanele cu dizabilități” (ianuarie 2012 – noiembrie 2013).

-Parteneriat în proiectul „Centrele de Incluziune Socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile” (Centrul de Incluziune Socială București, Institutul pentru Politici Sociale) (ianuarie 2012 – august 2013).

Detalii: Dana Ichim dana at asociatia-maia.ro