Asociația Maia şi-a deschis porţile sâmbătă, 20 iunie 2015, pentru prietenii săi şi pentru cei care au dorit să afle mai multe despre ea. Ziua a început cu voie bună, norii au ţinut umbra fără să devină sentimentali iar invitaţii s-au lăsat antrenaţi în discuţii de la boeme până la transcedentale.

ziua porti deschise

Alături de Asociaţia Maia au fost inimoşii voluntari, vechii colaboratori: Lukico – laboratorul de reciclare creativă, trupă de dansuri greceşti Ermis, Serviciul de ajutor Maltez şi noii colaboratori: Exploratorii – un club pentru părinţi şi copii. 

Exploratorii s-au alăturat Asociației Maia vara aceasta prin proiectul „Clubul de vacanţă în cadrul căruia vă organiza la sediul Maia în lunile iulie şi august 2015 ateliere dedicate copiilor – pentru a-i încuraja să-şi crească potenţialul creativ, practic, ştiinţific, de relaţionare interumana şi leadership, astfel încât copiii să devină agenţii activi ai propriei lor dezvoltări.
La eveniment a participat şi o ceată veselă de copii de la Centrul Pinocchio, care a fremătat de energie şi bucurie întreaga zi. Lukico i-a încântat pe copii cu confecţionarea de borcanele decorative din sfoară colorată şi borcane reciclate, bune pentru păstrat micile “comori” pe care nu vrem să le pierdem. Exploratorii au construit împreună cu copiii blazoane personale.

Muzica bună, dansurile greceşti şi entuziasmul copiilor care au participat la atelierele creative au completat gustul limonadei şi al prăjiturilor de casă într-un întreg – aşa cum un bulgăre de zăpadă creşte, pe măsură ce se rostogoleşte.

Maia-ua are nevoie de căldură şi frământare ca să crească. Iar Maia s-a aflat sâmbăta în inimile a 88 de oameni care au primit-o cu căldură şi care s-au frământat să ajute, aşa cum s-au priceput mai bine, în misiunea sa de a materializa speranţe şi a acorda sprijin persoanelor aparţinând categoriilor sociale şi profesionale defavorizate.

Aşadar am mai trecut un prag, am mai crescut puţin iar, dragă cititorule, atunci când vei fi pregătit, te aşteptăm şi pe tine să ni te alături şi să “creşti” împreună cu noi  :).