Marți 2 aprilie 2013, Societal pregătește o nouă dezbatere, la 18 fix, în casă Dianei 4, despre cum se conturează economia socială în România. Dezbatem împreună cu două promotoare și practiciene în domeniu, Raluca Ouriaghli – Ateliere fără frontiere și Teia Gavrilescu – Viitor Plus.

Ce este economia socială? Un răspuns critic la eșecurile pieței sau o pârghie de integrare pe piața muncii? În timp ce sistemul capitalist s-a dezvoltat pe ideea că scopul oricărei activități  economice trebuie să fie obținerea de profit, economia socială consideră că profitul este doar un mijloc, scopul ultim fiind beneficiul social al activității economice respective. Însă poate că misiunea economiei sociale nu trebuie să se reducă la rezolvarea punctuală a unor probleme sociale pe termen scurt. Poate că rolul sau este să dea naștere unui model economic alternativ, cu bătaie pe termen lung.

Ce abordări ale economiei sociale se regăsesc în inițiativele din România? Ce învățam din experiență altor țări, unde economia socială are o istorie mai lungă? Cum trebuie să se poziționeze un business social față de unul convențional, specific capitalismului “pur”? Oferă economia socială modele de dezvoltare durabilă sau urmează modelele economiei actuale, consumatoare de resurse și de oameni?

ÎNSCRIERE:

Vă solicităm un scurt e-mail de înscriere la adresă: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o bună organizare. Mulțumim!

Fiți eco-mobili și alegeți transportul în comun! Împărțiți mașina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti.

ORGANIZATOR: Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

SUSȚINĂTORI: Dianei 4, Translucid, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Ecomagazin.ro, Sub25.ro, Modernism.ro, Hipmag.ro, LiterNet.ro.