Cred că ați tot auzit de 2% pentru organizații neguvernamentale.

De ce?

Am dori să îi încurajăm şi pe cei care până acum nu au redirecţionat cei 2% din impozit spre o entitate non-profit. Vrem să vă asigurăm că, în baza Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, art. 57 şi art. 84 , cei care aleg să direcţioneze două procente din totalul impozitului dat la stat către o organizație a societății civile nu au costuri suplimentare sau alte taxe. Practic, salariaţii primesc aceleaşi sume de bani fie că direcţionează aceşti bani, fie că nu. Partea cea mai bună din această acţiune e dată de faptul că este dreptul fiecăruia să aleagă unde anume să meargă aceşti bani. Dacă nu alegeți unde să direcționați banii, aceștia se vor întoarce la bugetul de stat.

Cum funcționează:

1. Descarcă declarația 230 (datele Asociației Maia sunt deja completate)

Denumire entitate nonprofit: Asociația MAIA
Codul de identificare fiscală: 14521050
Cont bancar (IBAN): RO80BRDE445SV49518024450  BRD Giulești

2. Completaţi şi semnaţi formularul 230 anexat, cu datele personale (cu majuscule).

3. În situaţia în care nu cunoaşteţi suma care poate fi virată, nu veţi completa rubrica “Suma”, caz în care organul fiscal va calcula şi va vira suma conform legii.

4. Depuneţi formularul 230 în dublu exemplar şi o copie fișă fiscală la administraţia financiară de care aparțineți între 1 martie şi 15 mai: personal sau prin poștă, recomandată.

Mulțumiri

Dorim să mulţumim  tuturor acelora care s-au implicat în strângerea de fonduri pentru Asociaţia MAIA prin intermediul redirecţionării celor 2% din impozit.

Mai multe detalii despre 2% în România, pe site-ul dedicat Doilasuta.