Proiectul transnațional Re-engage! – metode alternative de motivare și atragere a tinerilor pe piața muncii (“Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work”) implementat de Fundación Coremsa (Spania) împreună cu alte patru organizații: Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială, Asociația Maia (ambele din România), Institutul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (IED, Grecia) și Asociația Prodiversa – Progres și Diversitate (Spania), finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea cheie 2 – Parteneriate strategice pentru tineret, a continuat cu sesiunea de pilotare a modulelor din cele 2 pachete de curs – “Make the Best out of Yourself” (MBY) &“Becoming an Entrepreneur” (BE), organizată în luna august, în Bucuresti

Sesiunea de pilotare s-a desfasurat in data de 10 august, la Ingenious Hub Office, cu participarea  a nouă experti – traineri, lucrători/coordonatori de tineret, voluntari  – și a doi traineri -moderatori ai sesiunii din partea partenerilor din Romania (ACE-ES si Maia).

Participanții au discutat cele două pachete de curs, propuse și realizate de toți partenerii, ca parte din  Intelectual Outputs 1, si au formulat recomandări.  Participanții au apreciat  claritatea, atractivitatea, caracterul practice și structura logică a modulelor.

Mai multe informații despre eveniment și materialele discutate aici.

Despre proiect:

Re-engage! își propune să le ofere tinerilor șansa de a se bucura de success prin auto-dezvoltare, gândire creativă și prin explorarea propriilor capacități. Proiectul oferă pregătire atât pentru traineri/formatori, coordonatori/lucrători de tineret – cât și pentru tineri, cu precădere pentru cei care nu au un loc de muncă, nu urmează un program de educație sau formare, denumiți generic NEET. (Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile aici)