Proiectul  transnațional Re-engage! – metode alternative de motivare și atragere a tinerilor pe piața muncii (“Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work”) a continuat cu două sesiuni de pilotare a modulelor de pregătire  destinate tinerilor care întâmpină dificultăti în integrarea pe piața muncii, organizate în luna iulie la București. Au participat 24 de tineri reprezentând asociatii, fundatii, precum si institutii publice: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 4; Asociatia Liderii Secolului XXI; Asociația FRENDS; Asociatia ”Sf. Stefan”; PROINITIATIVE; Fundatia PACT; Fundatia ”Chance for Life”; Consiliul Tinerilor Institutionalizati.

Sesiunile de pilotare au fost organizate si sustinute de formatorii asociatiilor Maia si  ACE-ES, la sediul Asociației FRENDS și au inclus exerciții, jocuri si prezentări selectate din cele zece module organizate si realizate de partenerii proiectului în două pachete de cursuri: Cursul I: “Make the Best out of Yourself” (MBY) și Cursul II: “Becoming an Entrepreneur” (BE)

Proiectul  Re-engage! este implementat de Fundación Coremsa (Spania) împreună cu patru organizații: Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială (ACE-ES RO) și Asociația Maia (ambele din România), Institutul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (the Institute of Entrepreneurship Development IED, Grecia) și Asociația Prodiversa – Progres și Diversitate (Spania) și finantat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea cheie 2 – Parteneriate strategice pentru tineret.

Detalii despre continutul si  modul cum s-au desfasurat sesiunile de pilotare efectuate cu tineri gasiti aici.